bevrijdingsvuur
bevrijdingsvuur Foto: Archieffoto Uitgeverij De Bode

Van alles te doen in de gemeente Woensdrecht op Bevrijdingsdag

Door: José van der Wegen Algemeen

WOENSDRECHT - Het is geen Koningsdag zondag, maar Bevrijdingsdag, maar deze 5 mei is er net als op Koningsdag van alles te doen in de diverse dorpen van de gemeente Woensdrecht.

Zo wordt in de nacht van zaterdag 4 mei om zondag 5 mei het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Hoogerheide gebracht door een groep lopers. Zij worden feestelijk ontvangen op het plein voor het gemeentehuis en bij slecht weer in de centrale hal. Rond 11.30 uur worden de lopers verwacht. Ook een delegatie van de L’Oslopers loopt mee met de lopers, net als een paar wethouders.

Op zondag 5 mei wordt ook de Oranjerit gehouden. Deze autopuzzelrit van de 50 jaar bestaande Stichting Openbare Feestelijkheden is bij uitstek geschikt om samen met kennissen of vrienden te doen. De eerste deelnemers starten om 13.00 uur vanaf Café-Zaal Boulevard aan de Raadhuisstraat 119 in Hoogerheide. De prijsuitreiking is rond 20.00 uur, eveneens in Boulevard. 

Tevens worden er deze zondagmiddag dus ook diverse spelactiviteiten gehouden voor de Ossendrechtse jeugd in MFC De Drieschaar in het kader van 80 jaar bevrijding van de Brabantse Wal. Wie liever iets te lezen zoekt, kan in de St. Gertrudiskerk van Ossendrecht naar de boekenmarkt vanaf 13.00 uur. 

Tot slot is er op deze zondag ook een braderie in Putte. Hiervoor gelden tijdelijke verkeersmaatregelen voor het centrum van Putte tussen 7.00 uur en 18.00 uur. Van 10.00 uur tot 17.00 uur staan in het centrum van Putte diverse kramen en attracties opgesteld en ook de winkels zijn geopend en er zijn gezellige terrasjes ingericht. 

Bevrijdingsdag belooft zo een gezellige dag te worden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief