Lekker aan het smullen
Lekker aan het smullen Foto: Rien Wesselink

Gezellig samen asperges eten met Zonnebloem Putte

Algemeen

PUTTE - Zonnebloemafdeling Putte koos de dag na Koningsdag uit voor een gezamenlijke voorjaarsmaaltijd. Zondag 28 april werd een koningsmaal geserveerd in MFC De Biezen. Omdat de zondag vaak voor mensen alleen een lange en wat saaie dag is, had de Zonnebloem voor de zondag gekozen om een heerlijke voorjaarsmaaltijd in de vorm van het witte goud, de Brabantse Wal Asperges, te serveren. Dit werd een groot succes welke zeker voor herhaling vatbaar is.

Vanaf 16.00 uur kwamen gasten en vrijwilligers binnengedruppeld, want rond 16.30 uur werd het driegangenmenu geserveerd. Als starter was er gebonden aspergesoep, het hoofdgerecht bestond uit asperges op Vlaamse wijze met een verrukkelijke saus, rauwe ham en ei met gekookte aardappelen. Ook het nagerecht was heerlijk: men had vooraf mogen kiezen voor een ijscoupe of een kaasplankje. Er werd gesmuld en gezellig gebabbeld met elkaar en zo werd de verjaardag van de Koning met dit voorjaarsetentje een beetje verlengd en ging iedereen tevreden weer naar huis.

Voor de vrijwilligers die deze middag hadden georganiseerd was het ook fijn te weten de mensen een gezellige en lekkere middag te hebben gegeven. Samen eten is zoveel gezelliger dan in je eentje. De Zonnebloem is er voor iedereen vanaf 18 jaar met een fysieke beperking voor een gezellig moment. Dit kan tijdens een bezoek bij u thuis of tijdens één van de georganiseerde activiteiten. Zo willen ze met elkaar voorkomen dat men vereenzaamt, want met anderen iets doen is zoveel gezelliger.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief