Afbeelding
Foto: eigen materiaal Stichting Avondvierdaagse Ossendrecht editie 2023

Ga jij ook mee aan de wandel tijdens de avondvierdaagse van Ossendrecht?

Algemeen

OSSENDRECHT - Na regen komt zonneschijn! Althans, dat zegt men toch altijd? De organisatie van de avondvierdaagse van Ossendrecht hoopt het in ieder geval van harte. Zij willen maar wat graag met aangename temperaturen en droog weer van start gaan tijdens de 52e avondvierdaagse van Ossendrecht. En over een kleine week is het al zover, want van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei trekken ze er weer op uit voor vier gezellige en sportieve avonden.

Naar goede gewoonte zijn er weer wandelingen uitgezet van 5km, 10km en 15km. Voor ieder is er wat wils; of je nu jong of oud, minder goed getraind of in topvorm bent. Ossendrecht heeft aan mooie natuur geen gebrek met haar ligging op de Brabantse Wal. De wandelaars trekken er weer op uit in de omliggende polders, bos en heide. Zo zorgt de organisatie hopelijk voor vier afwisselende wandelavonden met lokale natuurpracht. En aangezien het dit jaar 80 jaar geleden is dat Ossendrecht is bevrijd van de bezetters van de Tweede Wereldoorlog, zullen ze hier ook bij stilstaan op de Facebookpagina en door de wandelingen te laten passeren langs diverse monumenten. Na al die kilometers is een bekertje drinken en iets lekkers niet meer dan verdiend. En ze zullen de deelnemers daar zoals gewoonlijk ook bij de rustplaatsen van voorzien. Dit jaar is gekozen voor vernieuwde herbruikbare en duurzame drinkbekers, mede mogelijk gemaakt door Rabobank.

Praktische informatie

Heb je ook zin om de eigen omgeving te verkennen en jouw (nieuwe) favoriete natuurplekje te ontdekken? Wandel dan gezellig  mee. Voorinschrijven is nog mogelijk tot en met vrijdag 10 mei bij Het Zoete Rijk en bloemenwinkel Butterflies en Flower tijdens openingstijden. Inschrijven bij de start zelf is ook nog mogelijk op 13 en 14 mei. Ook dit jaar is er de mogelijkheid om cashless te betalen via een QR-code die je kunt scannen met de bankapp op je telefoon. Betalen met pinpas kan helaas niet. De organisatie vraagt de deelnemers vriendelijk hier rekening mee te houden. Start- en aankomstplaats van de wandelingen zijn dagelijks op basisschool ‘t Paviljoen en de vertrektijden: 15 km: vanaf 18:00 uur 10 km: 18:30 uur 5 km: 18:45 uur. Op donderdag 16 mei zullen alle wandelaars van de drie afstanden zich verzamelen op de parkeerplaats bij de Drieschaar, waarna de bloemenhulde zal plaatsvinden vanaf het Marktje tot Café Harmoniezaal. Hopelijk zijn de weergoden de wandelaars dit jaar goed gezind en worden het vier zonnige, aangename en gezellige wandeldagen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief