Woningbouw in de lift: zestig nieuwe woningen in Huijbergen

0

HUIJBERGEN – De woningbouw in de gemeente Woensdrecht zit in de lift. Sinds de provincie bekend maakte dat er zo’n zeshonderd nieuwe woningen mogen worden gerealiseerd, schieten de bouwplannen als paddenstoelen uit de grond. De grootste vernieuwingen staan gepland in Huijbergen.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal vertelde met gepaste trots over de plannen in Huijbergen. In de komende paar jaar moeten er veertig nieuwe woningen worden gerealiseerd. Op de iets langere termijn gaat dat uitlopen naar zestig nieuwe woningen. Dat is een flinke impuls voor de dorpskern, waar momenteel zo’n zevenhonderd woningen staan. “Voor Huijbergen zijn deze plannen een heel positieve ontwikkeling. Je zag dat in 2004 Ste. Marie een heel positieve impuls gaf aan de kern en ook aan de basisschool, maar die in inmiddels ver uitgewerkt. Met de nieuwe plannen komt er ruimte voor een nieuwe generatie”, aldus wethouder Van Agtmaal.

Locatie

Eén van de grote nieuwbouwprojecten is gepland op het terrein van Vivoo. De gemeente is daarom in overleg met Vivoo om een locatie vast te stellen voor een nieuwe sportpark. “We hebben momenteel vier locaties buiten de bebouwde kom op het oog. De gemeente is in overleg met het bestuur om een definitieve plek te kiezen”, legt Van Agtmaal uit. “Dat sportpark wordt dan ook helemaal gebouwd aan de hand van de eisen die tegenwoordig gelden. Dus met kunstgrasvelden en een moderne en duurzame kantine en kleedkamers.” Verder wordt in Huijbergen ook de Melkfabriek gereed gemaakt voor nieuwbouw. “Bij het vorige nieuwbouwproject in Huijbergen klaagden veel mensen dat de woningen allemaal in het duurdere segment vielen. Dat is deze keer niet het geval. Er wordt echt gebouwd aan de hand van de vraag die bestaat, dus woningen in alle prijsklassen.”

Woningbouwplanning

De ontwikkelingen in Huijbergen zijn allemaal te lezen in de recent door het college vastgestelde woningbouwplanning. Welke projecten de komende jaren gepland zijn in de gehele gemeente Woensdrecht, is te zien op deze woningbouwplanning. De planning maakt bovendien ook inzichtelijk binnen welke termijn de projecten naar verwachting afgerond worden. Periodiek wordt deze woningbouwplanning bijgesteld. De laatste keer dat de woningbouwplannen werd aangepast was in 2015. In de tussentijd is er een aantal wijzigingen opgetreden. De nieuwe woningbouwplanning is voor 2018.

Verschillen

Behalve de ontwikkelingen in Huijbergen staan er nog meer veranderingen in de planning van 2018 ten opzichte van die van 2015-2016. Zo zijn de uitgebreide versies van bestaande plannen, zoals de uitbreiding van het woonwagencentrum in Putte en de Noordrand in Ossendrecht, in de planning opgenomen. Plannen die geschrapt zijn vanwege een gebrek aan voortgang zijn de Anjerstraat in Putte en de Vijverweg in Ossendrecht. De nieuwe projecten op de planning zijn het Hof van Holland, Vivoo, Binnenpad en vijf percelen die momenteel nog op de wachtlijst staan om in aanmerking te komen voor perceelsplitsing. “We maken wel een verschil tussen zogenaamde harde en zachte plannen”, legt wethouder van Agtmaal uit. “Voor de harde plannen is een vastgesteld bestemmingsplan van kracht en/of een vergunning afgegeven. De zachte plannen op de woningbouwplanning zijn de plannen die met de gemeente zijn besproken, maar waarvoor (nog) geen bestuurlijke toezegging is. Het is de bedoeling dat de harde plannen binnen de komende 3 jaar gerealiseerd kunnen worden en de zachte plannen na de komende 3 jaar”.

Comments are closed.

Algemeen