Weinig groen in bebouwde kom Zundert

11

ZUNDERT – De gemeente Zundert is geen groene gemeente. Dat concludeert de Universiteit Wageningen die berekende hoe groen de gemiddelde bebouwde kom is.

Daarbij is gekeken naar satellietgegevens. In het onderzoek zijn bossen en weilanden niet meegenomen. In de samengestelde Groenindex komt Zundert niet verder dan plek 295.

Niet gunstig
West-Brabant komt er in het onderzoek sowieso niet gunstig vanaf. In de regio zijn Woensdrecht en Drimmelen nog de relatief meest groene gemeenten. Zij staan op plekken 193 en 198. De meest groene gemeente is Bellingwedde in Groningen. De minst groene is Westland in Zuid-Holland.

11 reacties

 1. Marlies van Geel

  Een boomkwekersdorp dat zich in deze zin mag schamen. Dan wil men ook nog het groen in de Elisabethlaan vervangen door een appartementencomplex. Is dit nog te rijmen?

 2. Richard Buytendijk

  De gemeente heeft de laatste jaren flink wat bomen gekapt. Ze waren ziek. Ja tuurlijk. De gemeente was zeker ziek van de onderhoudskosten van de bomen en heeft ze daarom maar gekapt.

 3. Dina Oostvogels

  Ja het is om je te schamen hier in Zundert Ze moeten eens over de grens kijken . Hoe ze b.v. in Frankrijk de straten aankleden met bakken zelfs aan de lichtmasten en de rotondes zijn daar gewoon een feest om naar te kijken al zijn de afmetingen daar ook wel anders . die zijn daar in alle afmetingen van enkele meters tot een kilometer in omtrek.

 4. Jeanne Domen

  Misschien denken ze wel er staat al genoeg groen met al die boomkwekers in de gemeente zundert en fort oranje kost al zoveel het geld is denk ik op voor de aankleding van zundert

Algemeen