Internationale poëzie-wandeling vanuit ‘In den Anker’

0

ZUNDERT – Zo’n zestig belangstellenden vanuit België en Nederland kwamen bijeen op 7 maart bijeen in café In den Anker in Zundert om van daaruit een poëziewandeling te maken over het landgoed De Moeren.

Een zonovergoten dag maakte de tocht onvergetelijk. De wandeling duurde ongeveer twee uur en op acht plekken in bos en hei werd stil gestaan om naar gedichten te luisteren van de Belgische Neel Vermeiren en Maud Vanhauwaert en de Nederlandse Henriette Roland Holst- van der Schalk, Rutger Kopland, Vincent van Gogh en Gerry van der Linden.

Verrassend voor de aanwezige deelnemers was het feit dat Vincent van Gogh niet alleen schilderde maar ook prachtige gedichten schreef. Vlakbij Landhuis De Moeren, het huis waar Henriëtte Roland Holst-van der Schalk in haar jonge jaren zo dikwijls heeft gelogeerd bij haar grootouders van moeders kant werd de wandeling besloten met het gedicht “Te loopen in het jonge lentelicht”. Een ode aan het voorjaar en zeer toepasselijk bij deze eerste stralende voorjaarsdag!

De initiatiefnemers toonden zich blij verrast over de grote belangstelling voor deze poëziewandeling en de eerste plannen liggen al klaar voor een vervolg in de zomer of herfst.

Comments are closed.

Algemeen