Ruim zeven ton voor stil asfalt Prinsenstraat

0

ZUNDERT – De Zundertse gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om 730.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van stil asfalt in de Prinsenstraat in Zundert.

‘Stil asfalt’ is een verzamelterm voor deklagen op de weg die zorgen voor minder geluidsbelasting. Door het gebruik van stil asfalt wordt geluidsoverlast van het verkeer teruggedrongen. Eerder nam het college het bedrag al op in de begroting van dit jaar. Het stille asfalt komt te liggen op het wegdeel van de Prinsenstraat tussen de Berkenring en de Blauwstraat.

Raad van State
In de begroting 2016 werd voor de aanleg van stil asfalt in de Prinsenstraat reeds een investering van 730.000 euro opgenomen. Dit gebeurde na een uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Randweg waarbij in de zitting door de gemeente werd verklaard dat er binnen tien jaar stiller asfalt in de Prinsenstraat wordt aangelegd om de geluidsbelasting te verminderen. Dit was een randvoorwaarde om goedkeuring op dit bestemmingsplan te krijgen.

Comments are closed.