Verkoop kavels Zundertse bedrijventerreinen in de lift

0

ZUNDERT – Gemeente Zundert heeft dinsdagmiddag vier kavels op bedrijventerrein Beekzicht verkocht aan het bedrijf Digrom Immo Zundert B.V.. De koopovereenkomst werd in het Zundertse gemeentehuis namens de verschillende partijen ondertekend door burgemeester Leny Poppe-de Looff en Rob Teunissen.

De verkoop betreft een investering van vier kavels op Beekzicht met een totale oppervlakte van bijna 16.000 m2. Dit is een aanzienlijk deel van het bedrijventerrein, ruim een kwart van de beschikbare ruimte. De Gemeente Zundert noemt de verkoop is een goede impuls voor de economie en werkgelegenheid. “Het gaat erg goed met de verkoop van de bedrijventerreinen”, meldt wethouder Piet Utens. “Op Molenzicht zijn op vrijwel alle kavels opties genomen door bedrijven en ook de interesse in Beekzicht loopt storm. De gemeente zet zich actief in om bedrijven hiervoor aan te trekken en die aanpak is succesvol. Namens de gemeente wil ik Digrom Immo Zundert bedanken voor het vertrouwen dat zij uitspreken in onze gemeente en ik kijk uit naar de realisatie van hun plannen.”

Aantrekkelijk

Die omvatten onder andere de bouw van een vrieshal, zo maakt Digrom Immo Zundert B.V. duidelijk in een persbericht dat het bedrijf naar aanleiding van de op Beekzicht aangekochte kavels verspreidde. Digrom Immo Zundert B.V. is eigenaar van de gronden aan de Industrieweg te Zundert waarop Ardo B.V. haar levensmiddelen fabriek exploiteert. De aantrekkende economie alsook de geografisch aantrekkelijke locatie van de gemeente Zundert hebben Digrom Immo Zundert B.V. doen besluiten om haar vastgoedportefeuille uit te breiden, zo laat zij weten.

Vrieshal

Dat laatste heeft zich dus vertaald in de verwerving van een op het bedrijventerrein Beekzicht direct ten westen van Ardo B.V. gelegen perceel van circa 16.000 m2. Digrom Immo Zundert B.V. is voornemens om op haar aangekochte perceel een vrieshal te bouwen die past binnen het geldende bestemmingsplan Bedrijventerrein Beekzicht. De vrieshal zal dienen voor de opslag van diepgevroren goederen en zal door Digrom Immo Zundert B.V. worden verhuurd aan een nog nader te contracteren exploitant. Met de aankoop van de gronden op bedrijventerrein Beekzicht is voorts met de gemeente Zundert de intentie uitgesproken om parkmanagement te introduceren op het bedrijventerrein Beekzicht, zo meldt Digrom Immo Zundert B.V..” Het bedrijf verwacht dat het bedrijventerrein door parkmanagement nog aantrekkelijker zal worden voor andere investeerders.

Vertrouwen

Digrom Immo Zundert B.V. laat verder weten alle vertrouwen te hebben in haar toekomst in Zundert en roemt daarbij in één adem de zakelijke en betrouwbare opstelling van de Gemeente Zundert. Die kan op haar beurt alleen maar tevreden zijn over het besluit van Digrom Immo Zundert B.V. om haar activiteiten in Zundert uit te breiden. Recentelijk immers kondigden grote bedrijven als QNP uit Zundert en Van den Buijs uit Wernhout hun vertrek aan. Zij verkassen naar bedrijventerrein Rithmeesterpark in Breda. Daarnaast vertrekt de Bink Groep uit Zundert- bestaande uit Bink Elektro, Bink Beveiliging en Bink Solar – naar Rucphen.

V.l.n.r. Jeroen Meijvis, Rob Teunissen, burgemeester Poppe-de Looff, en wethouder Piet Utens. FOTO GEMEENTE ZUNDERT

Comments are closed.

Algemeen