Badge 40 jaar Scouting Blauwe Jungle
Badge 40 jaar Scouting Blauwe Jungle Foto: Scouting Blauwe Jungle

40 Jaar Scouting Blauwe Jungle: een feest voor scouts met een beperking in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Op 20 april zal er een groot feest plaatsvinden in verband met het 40-jarig bestaan van Scoutinggroep Blauwe Jungle in Middelburg. Van 13:30 tot 16:30 verzamelen alle Zeeuwse scoutinggroepen met een beperking;  de Blauwe Vogels van de Deltagroep uit Goes en de Jitsers van scouting ‘t Jagertje uit Hulst, in clubhuis aan de Geerseweg 8.

In 1984 was binnen het toenmalige Vijvervreugd (het huidige s’ Heeren Loo) te Middelburg belangstelling voor een scouting initiatief voor een groep mensen met een verstandelijke beperking. Men wilde deze groep mee laten doen aan het spel van Scouting. Er werd gestart met 14 leden en de opkomsten werden gehouden in het hoofdgebouw van Vijvervreugd. Tegenwoordig zit het clubhuis aan de Geersesweg te Middelburg. Hier worden de afwisselende, leuke, avontuurlijke en uitdagende passende scouting opkomsten georganiseerd.

Activiteiten

Om het 40-jarige bestaan te vieren, zullen er ‘s middags activiteiten plaatsvinden zoals stokbrood bakken bij het kampvuur en poppetjes knopen, waar alle scouts aan mee kunnen doen. Daarnaast zal ter gelegenheid van het 40 jaar bestaan een eigen badge worden gepresenteerd.

Trots

Blauwe Jungle is trots dat om steeds een uitdagende, avontuurlijke, enthousiaste scouting groep is en steeds een passend programma biedt. Het jarenlange succes blijkt wel uit het feit dat een aantal van de leden al erg lang lid zijn, zoals Suzan 27 jaar, Jaap 25 jaar, Sander 19 jaar en Richard 15 jaar! Scouting de Blauwe Jungle draait elke twee weken op donderdagavond. Kent u iemand die mee zou willen doen? Kijk www.scoutingblauwejungle.nl of mail naar info@scoutingblauwejungle.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief