Middelburg Boekenstad
Middelburg Boekenstad Foto: Edwin Mijnsbergen

5 mei Middelburg Boekenstad 2024

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Op 5 mei 2024 is wordt Middelburg Boekenstad weer georganiseerd: de grootste en gezelligste boekenmarkt van Zuidwest-Nederland. Het is alweer de 24e editie.

Op die dag komen boekhandelaren uit het hele land naar de Zeeuwse hoofdstad om hun boeken aan de man te brengen. Ook zullen enkele Belgische standhouders een kraam vullen. Onder de standhouders zijn ook dit jaar weer een aantal gespecialiseerde antiquariaten, met als hoofdassortiment een specialisme, maar in de meeste kramen is het aanbod algemeen, dat wil zeggen dat dat een veelheid aan genres vertegenwoordigd is, van literatuur tot platenboek en van Zeeland boeken tot poëzie, terwijl ook de strips en een kraam vol thrillers niet ontbreken. Verder biedt boekhandel De Drukkerij in vier kramen veel koopjes en gevarieerde restanten aan. Ook zijn enkele kleinere uitgevers met een stand aanwezig. Daarnaast vult traditiegetrouw ook een aantal particulieren een kraam met vaak onverwacht en daarmee steeds verrassend aanbod. Op verzoek van zowel bezoekers als verkopers is er ook dit jaar weer ruimte voor CD’s, DVD’s en vinyl.

Uit heel Nederland

Al met al staat de Markt dus boordevol, netjes gepresenteerd en bovendien bijna altijd prettig geprijsd. Voor verwoede lezers en gepassioneerde verzamelaars, liefhebbers of wie iets bepaalds zoekt dus een niet te missen gelegenheid. De muziek tijdens Middelburg Boekenstad wordt verzorgd door de eigen gelegenheidsformatie, de Booktown Jazzband. Middelburg Boekenstad behoort in Nederland al jaren tot de grote boekenmarkten en daarmee spreekt Middelburg een woordje mee in boekenland. Dat betekent ook dat er publiek uit heel Nederland naar Middelburg komt voor een dagje boeken zoeken. Het evenement is in 1999 op zeer bescheiden schaal van start gegaan. Als snel kwam de groei erin en door adequaat in te spelen op vragen van standhouders en publiek werd Middelburg Boekenstad snel een vast en herkenbaar element in het Middelburgse evenementenprogramma. De boekenmarkt  is gekoppeld aan de Kunst- en Cultuurroute Middelburg. 

Locatie: Markt-Middelburg
Tijd: 10.00-17.00 uur
Toegang: gratis



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief