Afbeelding
Foto: Instagram politie Roosendaal

Aanhouding met een luchtje: Gestolen auto-achtervolging eindigt met val in hondendrol

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse politie heeft woensdagmiddag op een opmerkelijke manier een bestuurder van een gestolen voertuig aangehouden. De man probeerde te vluchten, maar zijn val in een hondendrol zorgde ervoor dat hij snel kon worden ingerekend. 

Gistermiddag merkten agenten een Belgisch voertuig op en bij het controleren van het kenteken bleek het gestolen te zijn in België. Het vermoeden bestond dat de bestuurder op de hoogte was van de gestolen status van het voertuig, gezien zijn reactie bij het zien van het stopteken. Hij probeerde met hoge snelheid te ontsnappen, waarbij hij roekeloos rijgedrag vertoonde. Tijdens de achtervolging raakte de bestuurder meerdere auto’s in de buurt, waarna hij besloot te voet verder te vluchten: “Helaas voor hem kwam hij al vrij snel ten val in een plantsoen op een plek waar een hondeneigenaar was ‘vergeten’ de poep van zijn hond op te ruimen. De verdachte kon toen aangehouden worden en worden overgebracht naar de Mijkenbroek in Breda.”

Na zijn aanhouding is de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Hij zal vandaag verhoord worden door de recherche voor verschillende vergrijpen, waaronder diefstal/heling van een auto, gevaarlijk rijgedrag volgens artikel 5 van de Wegenverkeerswet, rijden met een ingevorderd rijbewijs volgens artikel 9 van de Wegenverkeerswet, bezit van harddrugs en rijden onder invloed.

Onderweg naar Breda deed de verdachte ook nog zijn gordel af, wat hem direct een boete opleverde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief