Tocht over Moerstraten, met de versierde fiets door Moerstraten
Tocht over Moerstraten, met de versierde fiets door Moerstraten Foto: Johan Daniels

Koningsdag 2024: Zo viert Moerstraten Koningsdag

Door: Wies van Erp Algemeen

MOERSTRATEN - Het aftellen is begonnen, nog minder dan een week voor Koningsdag 2024. Tot en met vrijdag 26 april lichten we iedere dag het programma voor Koningsdag van minimaal één stad of dorp uit de Gemeente Roosendaal uit. Vandaag Oranje Comité Moerstraten.

De Koningsdag begint 9:30u met het hijsen van de vlag en het spelen van het Wilhelmus in het park bij de Koningslinde. Daaropvolgend om 9:35u staat de eerste activiteit op het programma. Fietsen versieren. Dit is voor alle kinderen, ze kunnen met allerlei spulletjes die daar aanwezig zijn hun fiets versieren. Het enige wat je zelf mee moet nemen is plakband en een schaar.

Om 10:00u mag je jouw mooi versierde fiets aan alle bekende uit Moerstraten laten zien, want dan is de Tocht over Moerstraten. Lekker fietsen achter de Heitrappers aan. Een half uur later is het knutselterras open. vanaf 10:30u kunnen kinderen daar terecht voor schmink, een springkussen, een ballonartiest en allerlei spelletjes voor alle leeftijden. 

Avondprogramma 

Na een drukke ochtend is er voor alle hongerige kinderen een picknick met frietjes en knakworst. Een uur later wordt het ochtendprogramma afgesloten. Om 18:00u is de start voor de Oriëntatie-fietstocht voor het hele gezin. Er wordt vertrokken vanuit Café de Bakker. Om 21:30u is de prijsuitreiking en aansluitend het Oranjebal.

Organiseer je ook iets in Moerstraten tijdens Koningsdag, maar staat het er niet tussen? Stuur dan zelf jouw activiteit in in onze agenda.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief