VTV-ers Anouk Vreeke en Tessel Cosijn met hun zilveren medaille.
VTV-ers Anouk Vreeke en Tessel Cosijn met hun zilveren medaille. Foto: Chris van Tiel.

Zilver en Brons voor de Acro-selectie van VTV

Algemeen

SAS VAN GENT - Twee duo’s van de acrogymnastiekafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging halen een podiumplaats op het kampioenschap. Op zaterdag 20 april werd in Sas van Gent het kampioenschap acroturnen van het District Zuid  georganiseerd door de plaatselijke Gymnastiekvereniging T.H.O.R.

De acro-selectie van de Vlissingse Turn Vereniging deed met vier teams hieraan mee, dit kampioenschap was ook de laatste kans om te plaatsen voor de landelijke halve finale. Amber van den Berg, Amy Sturm en Leea van Kempen mochten op het E-WG-JUN starten en behaalden met een score van 22.460 een bronzen medaille.

Op het E-WP-SEN had VTV twee duo’s, Anouk Vreeke en Tessel Cosijn behaalden de zilveren medaille met een score van 23.160 en Nina Sturm en Megan van den Berg werden 7de met een score van 22.080. De achtste plaats op het D-WG-SEN was voor Sofia Bellu, Maren Matthijsse en Leanna van Dalen die zich na een val toch wisten te herpakken en een hele mooie oefening turnden. Aankomende week wordt bekend of de twee teams die een medaille behaald hebben zich ook hebben geplaatst voor de landelijke halve finale. Zie voor meer informatie over turnen en acro www.vtv-vlissingen.nl.