Yill werd 2e op de finale 100 meter vlinderslag (links)
Yill werd 2e op de finale 100 meter vlinderslag (links) Foto: Hieronymus

Hieronymus zwemt wedstrijd in Antwerpen

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Op 12, 13 en 14 april 2024 gingen 31 zwemmers van Hieronymus de strijd aan in België. In Antwerpen werd de AIYSC 2024 gezwommen. Een internationale zwemwedstrijd waarbij gezwommen werd tegen voornamelijk zwemmers uit België en Nederland, maar ook zwemmers uit andere landen waren aanwezig. Er was zelfs een zwemvereniging uit Ierland.

Wat op viel is dat het niveau van de wedstrijd dit jaar wat hoger lag dan voorafgaande jaren, dus de Hieronymus zwemmers moesten aan de bak. Op de 100 meters werden er per afstand 2 finales gezwommen. Yill (12) uit Etten-Leur, en Elke (13) behaalden beiden de finale bij de junioren meisjes op de 100 meter vlinderslag.  “ Nog even 1 keer alles geven!” werd door coach Valentijn mee gegeven aan de meiden en na het voorstellen aan het publiek werd er geknald. Yill eindigde als 2e en Elke als 7e. 

Op zondag werden de finales gezwommen op de 100 meter schoolslag en de 100 meter rugslag. Yill plaatste zich voor de schoolslag finale en zwom naar een 2e plaats. 

We kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd en kijken er naar uit om in 2025 weer aan de start te staan in Antwerpen.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief