Vergulde speld en oorkonde voor Wil.
Vergulde speld en oorkonde voor Wil. Foto: Peter Wijnands

Wil van Brugge 50 jaar lid Muziekvereniging Zevenbergen

Sport en Vereniging

ZEVENBERGEN - Tijdens de algemene ledenvergadering van 16 april eerde de Muziekvereniging Zevenbergen Wil van Brugge die sinds 1 januari jl. 50 jaar lid is.

Wil startte al op 12-jarige leeftijd met muziek spelen en de trompet is vanaf het begin haar instrument geweest, dat was 65 jaar geleden.

Geïnspireerd door haar vader en broer, die ook musiceerden koos zij voor de trompet.

Toen ze 50 jaar geleden verhuisde van Ridderkerk naar Zevenbergen werd ze lid van het harmonie orkest Crescendo, dat later Muziekvereniging Zevenbergen werd toen ze fuseerden met de Muziekvereniging Euterpe.

Taptoe-signaal

Jarenlang beklom ze op Koningsdag de smalle treden van de toren van de Ned. Hervormde kerk om hoog van de toren koraalmuziek te blazen.

Ook blies zij het Taptoe-signaal op 4 mei.

Het Taptoe-signaal is de muziek, gespeeld door trompet of hoorn, die de twee minuten stilte inluidt tijdens de Dodenherdenking.

Het commando ‘Tap toe!’ (‘Sluit de biertap!’) werd vroeger in kazernes gebruikt om duidelijk te maken dat de dag voorbij was en wordt vermoedelijk al sinds begin 17de eeuw geblazen.

Harmonie Harvano

Naast de Muziekvereniging is Wil ook lid van harmonie Harvano uit Oud Gastel.

Namens de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie ontving zij van de voorzitter, Hans Wolst, een vergulde speld en oorkonde en natuurlijk bloemen.[n]

Zo zie je maar, muziek houd je jong!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief