D'Ouwe Stûkke nog springlevend
D'Ouwe Stûkke nog springlevend Foto: Christel Schiphorst

D’Ouwe Stûkke: vermaak voor iedereen

Algemeen

STEENBERGEN – In een uitverkocht theater Myra Ceti bracht theatergroep d’Ouwe Stûkke afgelopen woensdagmiddag 10 april voor de derde keer een ode aan de rijke historie van de Cameleon. Het publiek genoot met volle teugen.

Over de honderd personen dromden bij de ingang van de theaterzaal, in de rolstoel, met de rollator of wandelstok of gewoon fit en vlot. 

D’Ouwe Stûkke had dit keer maar liefst 30 bewoners van Onze Stede uitgenodigd, en veel leden van de KBO’s van Dinteloord, Nieuw-Vossemeer en Steenbergen gevraagd. 

Eerdere uitvoeringen waren ook al voor leden van de Zonnebloem ten tonele gevoerd.

‘Ieder stoeltje is bezet’

Een stukje nostalgie

“Ik hoop op gezelligheid en herkenning,” vertelt één van de gasten. ”Vroeger ging ik ook altijd naar de Cameleon, dus dit is een stukje nostalgie, terug naar vroeger. Ook vorig jaar ben ik met een groep vriend(inn)en geweest, dat was toen erg leuk.” 

Een andere mevrouw staat niet te springen, “maar het kan meevallen toch?” Dat lijkt wel een beetje op de humor die ook op het podium te verwachten is.

Veel bezoeker waren Cameleon-fans van het eerste uur en kijken uit naar een middag vol vertier met de oude garde.

Ieder stoeltje is bezet en tientallen rollators verdwijnen achter het podium terwijl de spanning en het geroezemoes onder het publiek stijgt.

Vermaak, nostalgie en vrolijkheid

Ad Vermeulen bijt het spits af met zijn hand aan het draaiorgeltje en zijn lied over het ‘Diep decolleté’, iedereen neuriet mee. Een sketch van twee dames over het aankomende onheilspellende pensioen van één van de echtgenoten, gevolgd door een vrolijk lied over de trein op Station Steenbergen. 

Een hele middag vermaak, nostalgie en vrolijkheid bij acteurs en publiek. Complimenten voor alle leden van d’Ouwe Stûkke!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief